Centrul Carter si CJI lanseaza editia 2010 a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala

de M.B.     HotNews.ro
Vineri, 5 martie 2010, 12:35 Student | Burse/Stagii


Centrul Carter si Centrul pentru Jurnalism Independent anunta editia romaneasca 2010-2011 a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala.

Doi jurnalisti romani vor beneficia de aceste burse, care le vor permite ca, timp de un an, sa realizeze un proiect mediatic cu scopul de a explora si a aduce in atentia publicului aspecte legate de sanatatea mintala sau de bolile mintale. Bursele pentru jurnalisti sunt parte a efortului international lansat de Programul de Sanatate Mintala al Centrului Carter pentru a reduce stigmatizarea si discriminarea persoanelor care sufera de boli mintale, precum si pentru eliminarea informatiei incorecte sau bazate pe stereotipuri.

Cei doi bursieri vor fi selectionati in baza unui concurs de proiecte de catre un consiliu consultativ format din jurnalisti si specialisti in domeniul sanatatii mintale. Bursele presupun participarea la  doua reuniuni ale bursierilor Rosalynn Carter (la inceputul si la sfarsitul proiectului), asistenta tehnica din partea Centrului Carter si a CJI pe parcursul realizarii proiectului si acces la resursele specifice (inclusiv experti) ale celor doua organizatii. In plus, fiecare bursier va primi un sprjin financiar in valoare de 2500 EURO pentru elaborarea proiectului selectat.

Bursele sunt accesibile tuturor jurnalistilor, indiferent de tipul de media pentru care lucreaza (presa scrisa, radio, TV, online), inclusiv jurnalistilor free-lance. Proiectele pot include serii de articole, investigatii, reportaje, elaborarea unor filme documentare, scrierea unor carti sau orice alta forma de  produs editorial.

Candidatii trebuie sa demonstreze interes in domeniul sanatatii mintale,  solide abilitati jurnalistice si o buna cunoastere a limbii engleze. Proiectele trebuie sa raspunda unor probleme bine definitie si individualizate, sa descrie metodologia si instrumentele necesare realizarii activitatilor propuse si sa detalieze modul in care vor contribui la reducerea discriminarii si stigmatizarii persoanelor suferind de afectiuni mintale.

Dosarele de inscriere trebuie sa contina:
  • curriculum vitae (in limba engleza)
  • o scrisoare de intentie (in limba engleza)
  • o descriere detaliata a proiectului propus (in limba romana, vezi formularul atasat)
  • un rezumat al proiectului (obiective, activitati, mijloace, efectul anti-stigma) (in limba engleza)
  • un portofoliu de articole reprezentative ale candidatului (care pot fi sau nu pe tema sanatatii mintale) (in limba romana)
Castigatorii vor fi anuntati in data de 9 iulie 2010, prin intermediul web-siteului Centrului Carter (www.cartercenter.org ). Ei trebuie sa fie disponibili pentru deplasarea la Atlanta, in zilele de 13 - 15 septembrie 2010, pentru a participa la reuniunea anuala a bursierilor. Decizia finala privind selectarea candidatilor revine Centrului Carter si nu poate fi contestata.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 19 aprilie 2010, orele 17:00. Candidatii care vor trece de prima faza a selectiei vor sustine un interviu telefonic in limba engleza.

Dosarele de inscriere se depun la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent, Bdul. Regina Elisabeta nr. 32, etaj 1, sector 5, Bucuresti sau prin e-mail, la bursecarter@cji.ro

Persoana de contact: Carmen Macavei, asistent executiv, tel: 0213111375, camen@cji.ro

Bursele Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala 2010-2011 reprezinta a patra editie a programului pentru Romania.

Bursierii editiei 2007-2008 au fost Alexandru Ulmanu (jurnalist, cadru universitar la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii din Bucuresti) si Paul Radu (jurnalist, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie).
Bursierii editiei 2008-2009 au fost Emilia Chiscop (jurnalist, Ziarul de Iasi) si Vlad Mixich (jurnalist, corespondent Deutsche Welle & HotNews.ro).
Bursierii editiei 2009-2010 au fost Georgiana Ilie (jurnalist freelancer) si Razvan Vintilescu (jurnalist freelancer).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

317 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Asigurari si Pensii
Stiri Auto
Vremea la


/
Maine:
|


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by